0 0
J.PRESS 2017.10.27. 14:08

Segíts a prosztatarák megelőzésében!

Vásárolj J.PRESS boxert és ments meg egy életet!

Movember kampány a prosztatarák ellen!

Sajnos egészen addig hajlamosak vagyunk megvonni a vállunkat, amíg nem érinti valamely közeli ismerősünket vagy családtagunkat a 21. század leggyakoribb betegsége, a rák. Pedig muszáj beszélnünk róla, tisztában lenni a lehetséges tünetekkel, sőt, tenni ellene azzal, hogy egészséges életmódot folytatunk. Hogy mi a másik legjobb módszer a megelőzésre? A szűrővizsgálatok.


Felelős vállalatként a J.PRESS kiemelten fontosnak tartja, hogy társadalmi témákban is felemelje a szavát, és támogasson olyan kezdeményezéseket, mint a Movember. Éppen ezért a november hónapban megvásárolt minden 701M alsónadrág árának 20%-át a Ments Manus Alapítvány számára ajánljuk fel. Éppen aktuális a boxer vásárlás? Akkor tégy Te is a Movember kampány sikeréért és segítsd a mozgalmat azért, hogy minél több férfi figyelmét hívhassa fel a prosztatarák veszélyére! Ne felejtsd el, sok kicsi sokra megy…


A már 9 éve Magyarországon is meghonosított Movember kampány fő célkitűzése, hogy felhívja a magyar férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok –  elsősorban a 40 év felett szinte kötelezően ajánlott prosztatavizsgálat – fontosságára. A Ments Manust Alapítvány – az eredeti ausztrál mozgalom mintájára – egy humoros geg-gel szólítja összefogásra a magyar férfiakat:


Növessz bajuszt novemberre, hogy ezzel közösen demonstráljuk az erősebbik nemre veszélyes prosztatarák prevenciójának fontosságát!


Bár az utóbbi években ismét hódítanak a különböző fazonra szabott arcszőrzetek, azért biztosan Neked is szemet szúrt már, hogy novemberben több barátodat látod bajszot növeszteni. Ez bizony a Movember mozgalom lelkes és sikeres kampányának köszönhető, ami évek óta szívügye az alapítóknak. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.


„Nagyon fontos azonban kihangsúlyoznunk, hogy nem csak ebben a hónapban, hanem egész évben beszélnünk kellene erről a csúnya és alattomos betegségről. Kevesen tudják, de minden évben átlagosan 4500 férfit diagnosztizálnak prosztatarákkal Magyarországon, közülük pedig körülbelül 1500-an sajnos életüket vesztik ebben a betegségben. Szomorú ez az adat, főleg annak tükrében, hogy ez a típusú rák – ha időben diagnosztizálják – 90%-ban gyógyítható. Mi a Movember mozgalomnál hiszünk abban, hogy bármilyen betegség megelőzhető, ha foglalkozunk testünkkel és lelkünkkel, és karbantartjuk mindkettőt. Így a kampány nem csak arról szól, hogy rávegyük a férfiakat, menjenek el szűrővizsgálatra, de szeretnénk egyfajta tudatos és egészséges életmódra is sarkallni őket.” – mondta el nekünk Honti Dániel, a magyar Movember mozgalom alapítója.


Az országban már sok urológián, szakrendelőben megtalálható a prosztatarák szűrésére alkalmas berendezés, de közel sem ideális még a helyzet. Az alapítvány támogatásával nem csak a kommunikációs kampányhoz, de ezen diagnosztikai gépek beszerzéséhez is hozzájárulhatsz. A prosztatarák sokaknál a kezdeti stádiumban tünetmentes, így csak későn jutnak el orvoshoz, ezért a férfiaknak 45-50 éves kor felett évente ajánlott a vizsgálat elvégeztetése.

Szűrések, rendezvények


A Movember kampány 2017 novemberében is ezerrel dübörög. Ennek keretében sűrűn láthatjátok a mozgalom résztvevőit különböző híradásokon és rendezvényeken. November 4-én például Flashmob borotválkozásra és futásra várják az érdeklődőket a Margitszigetre (részletek a mentsmanust.hu weboldalon).


Országos, ingyenes PSA (prosztata specifikus antigén) szűrések pedig a következő időpontokban lesznek:


2017. november 04.  9-13 között


2017. november 25.  9-13 között


Jelentkezni a következő linken lehet: http://semmelweis.hu/urologia/szurovizsgalat/


Ne felejtsd el magaddal vinni édesapádat is a szűrésre!


Szeretnél Te is részese lenni a Movember életérzésnek? Akkor vásárolj a J.PRESS-nél egy bajuszmintás alsónadrágot és növessz magadnak menő bajuszt! Inspirációnak tekintsd meg az alábbi linket, 15 legendás bajuszról:
http://www.mentsmanust.hu/2016/11/12/15-legendas-bajusz-a-filmvaszonrol/


További információk a Movemberről a www.mentsmanust.hu és a jpressplaza.hu oldalon találhattok.

Hozzászólások

Hozzászólok

Hozzászólás írása

Még nincs egy hozzászólás sem.