1 0
J.PRESS 2017.08.08. 15:01

Aludj jól a nagy nyári melegben is

Tippek a pihentető alváshoz

Így lehet jót aludni melegben is!


Korábbi cikkünkben már volt róla szó, hogy az igazán pihentető alváshoz 20°C alatti hőmérséklet az ideális. Mit lehet viszont tenni akkor, ha odakint tombol a kánikula, és nincsen légkondicionáló berendezés a lakásban? Nagyon megnehezíti a pihenést, ha a hálószobánk még éjszakára sem tud lehűlni, amikor kint már valamelyest süllyed a hőmérséklet.


Amikor ilyen nehezített körülmények között vagyunk kénytelenek pihenni, különösen fontos, hogy jól válasszuk meg éjszakai ruházatunkat. Kerüljük a műszálas anyagokat, hiszen ezekben nem szellőzik megfelelően a bőrünk. Válasszunk 100% pamut-, vagy minél magasabb pamut tartalmú pizsamát, illetve fehérneműt. A pamut amellett, hogy kíméletes bőrünkhöz, megfelelően szellőzik, így kevésbé izzadunk bele, mint egy műszálas anyagú pizsamába vagy fehérneműbe. Ha mégis izzasztó lenne az éjszaka, a magas pamut tartalmú anyag kellőképp felszívja a nedvességet, és nem engedi, hogy kellemetlen testszagok alakuljanak ki.


Nyáron természetesen a rövid nadrágos, rövid ujjú pólós szettek a legkényelmesebbek. A J.PRESS férfi pizsama kollekciójában többféle színű és stílusú pizsamát is találunk. Ha választani kellene az elkövetkezendő forró éjszakákra, mi ezeket ajánljuk:

A hölgyek számára is van néhány csinos, ugyanakkor nagyon kényelmes hálóruha. A pólós – rövid nadrágos szettet kedvelők részére ajánljuk ezt az álomfogó mintázatú női pizsamát. Ebben a magas pamut tartalmú, kényelmes szabású pizsamában igazán magas lesz a komfortérzet éjszaka is.


Ha valaki jobban kedvelné az ujj nélküli változatot, számára egy trikós szett megfelelő választás lehet. A J.PRESS idei pizsama kollekciójában egy horgony mintás, kék-piros-fehér kombinációjú design kapott helyet, így egy ilyenben igazi tengerészlány lehetsz.


Ha jobban kedveled a csinosabb fazonokat, ezt az igazán nőies hálóinget neked kínáljuk! Könnyű pamut anyag, még könnyedebb fazon. Derékrészen megkötővel szabályozhatod a hálóing vonalvezetését.


Van az a meleg…


Van az a meleg, amikor a fehérneműn kívül képtelen vagy bármilyen ruhaneműt elviselni magadon? Bátran hagyd el a pizsamát, és kísérletezz különböző alternatívákkal!


A pizsama szettet például tökéletesen kiválthatja egy férfi atléta – boxer kombináció, hölgyek esetében pedig női trikó és egy megfelelő alsónemű.


A J.PRESS férfi atléta kollekciójában szemezgethetünk megannyi fazon és anyagösszetétel között! Ha a 100%-ig természetes anyagokra szavaznál, tökéletes választás a 100% pamut alapanyagú atléta. Ha szereted, ha kedvenc atlétád több mosás után is megőrzi rugalmasságát, válaszd a magas pamut tartalmú, némi lycrával bekevert szálú típust. Inkább a lenge fazonokat részesíted előnyben? Próbáld fel a test vonalát lengén követő fazonokat! Szereted ha éjjel is látszódnak feszes izmaid? Válaszd a testhezálló atléta modelleket!


Hölgyek számára is többféle lehetőséget kínálunk. A magas pamut tartalmú top talán az egyik must have darab kell, hogy legyen egy nő ruhatárában. Nem csak azért, mert télen remek aláöltözet, vagy mert tavasszal és ősszel a lenge blúzok alá jól jön még egy réteg ruhadarab, hanem azért is, mert nyáron tökéletes hálóruhaként szolgálhatnak. Sőt, meleg nyári otthon ülős hétvégéken eltölthetjük ezekben a kényelmes trikókban akár az egész hétvégét is.


A magas pamut tartalmú trikó mellett választhatunk bambusz alapanyagú trikót is. A bambusz talán még a pamutnál is kényeztetőbb anyag. Érdemes egyszer próbára tenni. A bőrnek pihe-puha tapintást biztosít. Közben remek hőszabályozó képességgel bír, így télen fűt, nyáron hűt. A pamutnál jóval több nedvességet tud felszívni, így biztosan nem lesz vele problémád a legforróbb éjszakákon sem.


 


Ha végképp nem bírod…


Megszabadulhatsz a trikótól, vagy az atlétától és maradhat csak az alsó. Érdemes olyan alsónadrágot, illetve bugyit választani, mely kényelmes fazonú, lehetőleg minél kevesebb és vékonyabb anyagból készült. Az anyagösszetételnél itt is érdemes figyelni a természetes anyagokra. Legyen pamut, vagy bambusz, a lényeg, hogy minél inkább szellőzhessen alatta a bőrünk.
Íme néhány fazon, a teljesség igénye nélkül, melyeket érdemes lenne kipróbálnod:

Felkészültél a nagy melegre? Még nem? Gyere, válogass a jobbnál jobb J.PRESS termékek közül, akár online, akár személyesen bármely J.PRESS Márkaüzletben!

Hozzászólások

Hozzászólok

Hozzászólás írása

Még nincs egy hozzászólás sem.